U organizaciji Općine Bužim i JU “Centra za kulturu, sport i informisanje“ sinoć je održana Svečana akademija povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine  na kojoj su prigodnim obraćanjima o značaju jednog od najvećih praznika BiH govorili Općinski načelnik Zikrija Duraković i predsjedavajući OV Safet Ljubijankić.

Svečanoj akademiji prisustvovali su brojni predstavnici političkog, javnog, kulturnog i vjerskog života ali i brojni građani Općine Bužim koji su ispunili salu gotovo do posljednjeg mjesta.

Samo obilježavanja ovog značajnog datuma za sve građane Bosne i Hercegovine u Bužimu je otpočelo obilaskom Turbeta generala Izeta Nanića i boracašehida 505. Viteške bužimske brigade gdje je polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe odata počast svima onima koji su utkali svoje živote u kreiranju današnje Bosne i Hercegovine.

Svečana akademija počela je čitanjem referata o Danu nezavisnosti BiH kojeg je pročitao referent za kulturu u Općini Bužim Sead Emrić. Nakon toga uslijedilo je kratko obraćanje i čestitka Općinskog načelnika Zikrije Durakovića i predsjedavajućeg Općinskog vijeća Općine Bužim Safeta Ljubijankića, koji su između ostalog konstatovali da su se u Bužimu uvijek znali prepoznati ključni trenuci za opstojnost države što dokazuje i 506 šehida koji su položili svoje živote u temelje nezavisne i suverene BiH.

U kulturnozabavnom programu učešće su uzeli Ženski gradski hor i KUD “Sevdah” Bužim. Sa ovom svečanošću obilježavanja Dana nezavisnosti završeni su ovogodišnji Dani općine Bužim.

Više slika pogledajte na fb stranici JU”Centar za kulturu, sport i informisanje”