Kategorije
Korištenjem naše web stranice vi pristajete na korištenje naših kolačića (cookies).

Objava

Vijesti USK

POTPISANI UGOVORI SA UDRUŽENJIMA ZA REALIZACIJU PROJEKATA  

POTPISANI UGOVORI SA UDRUŽENJIMA ZA REALIZACIJU PROJEKATA 
Danas je upriličeno  potpisivanje ugovora sa neprofitnim organizacijama i udruženjima kojima su dodijeljena sredstva po Javnom pozivu za dodjelu finansijskih sredstava iz Budžeta općine Bužim za 2023. godinu.

Po Javnom pozivu izdvojena su sredstva za rad udruženja  u ukupnom iznosu od  10.000,00 KM za finansiranje najbolje ocijenjenih projekata, a danas su potpisani ugovori sa udruženjima koja su ispunila uslove javnog poziva: Hor duhovne muzike ”Gazija” Bužim, KUD”Sevdah” Bužim, Udruženje “Amputiraca” , Udruženje “Distrofičara” općine Bužim, Udruženje “Penzionera i umirovljenika, Hor “Tesnim” i Udruženje oboljelih od šećerne bolesti općine Bužim.

Nakon potpisivanja ugovora u svom obraćanju prisutnim potpisnicima ugovora zahvalio se na saradnji i na uspješno pripremljenim i prijavljenim projektima Općinski načelnik Mersudin Nanić, te posebno naglasio: -“Udruženja koja predstavljaju Bužim, koja su aktivna i rade uvijek će imati podršku. Ja samzadovoljan  dosadašnjim radom i na kvalitetnim projektima koji će doprinijeti unapređenju kvaliteta života građana i građanki općine Bužim, a prvenstveno članova vaših udruženja koje će i provoditi  planirane aktivnosti u ovim projektima”.

Svi predstavnici udruženja građana koji su potpisali ugovore zahvalili su se na podršci općini Bužim i Općinskom načelniku, te podijelili svoja iskustva u radu, projektima ali i problemima sa kojima se susreću u svom radu.

Related posts

© Općina Bužim