Turnir u odbojci na pijesku za muškarce koji je odigran u subotu bio je uvertira za ono što se dešavalo narednog dana odnosno u nedjelju.

12 ekipa se borilo za naslov prvaka na ovogodišnjem 4. po redu turniru u odbojci na pijesku koji su organizirali OK Bužim i ŽOK Bužim, a koji se održao u sklopu manifestacije Slobodarski dani viteškog grada Bužima.

Odlično vrijeme, raspoložene odbojkašice, borba za svaki poen, prekrasni potezi, fair play igra, su bili samo neki od epiteta koji su krasili ovogodišnji turnir.

tz_3 (1)

U utakmici za treće mjesto pobjedu ispred jedne od najmlađih ekipa na turniru Corelli's Angels (Arijana Dizdarević i Amila Šahinović)  odnijela je  ekipa Dream Team čije su članice Zerina Šahinović i Aida Aličić. U finalnoj utakmici sastale su se ekipe Čaršija za koju nastupaju Dženeta Kudelić i Medina Šahinović te ekipa 505 za koju su nastupale Adna Muratović i Bekira Nanić, nakon neizvjesne borbe uz veoma atraktivne poteze ekipa Čaršija je slavila te tako odbranila naslov od prošle godine. tz_2

Na ovogodišnjem turniru učešće su uzele i dvije ekipe iz V.Kladuše kojima se zahvaljujemo na učešću.

Pobjednicima su pored novčane nagrade pripali pehari i medalje te majice s motivom heroja u našim uspomenama, generala Izeta Nanića.Sponzori  turnira su Općina Bužim i Sportski savez općine Bužim.

tz_1