U srijedu je, u JU”Centru za kulturu, sport i informisanje” otvoren Drugi bužimski likovni salon, zamišljen kao prilika za afirmaciju bužimskih profesionalaca u umjetnosti, ali i amatera. O izlagačima i njihovom dosadašnjem radu prisutne je upoznao Sead Emrić, referent za kulturu u Općini Bužim. Emrić se u svom izlaganju, između ostalog, osvrnuo na širi značaj likovne umjetnosti, te govorio o Bošnjacima kao kreativnom narodu. Zahvalio se je, u ime bužimskih umjetnika, i općinskom načelniku što je i ove godine pružena podrška Bužimskom likovnom salonu.

Drugi bužimski likovni salon je otvorio načelnik općine Bužim Agan Bunić, koji se prigodnim riječima obratio prisutnima.

Svoje radove na Drugom bužimskom likovnom salonu izložili su umjetnici Sead i Halida Emrić, prof. Ismet Erdić, Hašim Šahinović, dr. Šerif Ramić, Nedžib Vučelj, Elma Kovačević, Hadžem Emrić, te Alen i Rasim Duraković.Općina Bužim je i ove godine sve izlagače na likovnom salonu nagradila sa simboličnom novčanom nagradom. Radovi će u Centru za kulturu biti izloženi do 15. augusta.

Više slika možete pogledati na BuzimINFO.ba

Foto by Nisvet Porić