Načelnik općine Bužim Mersudin Nanić potpisao je danas ugovor sa poduzećem “VELIĆ KOP” iz Bosanske Krupe za izgradnju zgrade Civilne zaštite sa vatrogasnim  domom koji će se graditi na mjestu bivše veterinarske stanice. Radovi podrazumijevaju rušenje postojeće zgarde veterinarske stanice, te grube građvinske radove na izgradnji nove zgrade Civilne zaštite sa vatrogasnim domom. Ukupna vrijednost ugovorenih radova je 286.650,00 KM sa PDV-om.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i predsjedavajući OV Bužim Hasan Hilić, šef Službe za civilnu zaštitu i vatrogastvo Senad Ćatić i predsjednik kluba SDA u OV Bužim Suvad Veladžić.

Nakon potpisivanja ugovora načelnik općine Bužim u izjavi za medije je posebno naglasio:”Nastavljamo sa projektima koji su nam u prioritetu, a vatrogasni dom je svakako jedan od prioriteta koji će u budućnosti služiti svojoj svrsi, poboljšati uslove rada Službe za civilnu zaštitu i vatrogastvo i učiniti našu lokalnu zajednicu sigurnijom i spremnom da odgovori na nepredviđene situacije kao što su požari, poplave ili zemljotresi. Svjedoci smo naglih klimatskih promjena, čestih potresa i sve većih poplava kod nas i u regionu, te se stim u vezi moramo pripremati u svakom smislu. Ovaj proojekat je upravo na tom putu priprema za nepredviđene  i vanredne situacije, a sve kako bi bili što spremniji”.