JU “Centar za kulturu, sport i informisanje” i BZK “Preporod” Bužim u okviru obilježavanja Dana Općine Bužim organiziraju promociju knjige “Hronologija borbe za opstanak u bihaćkoj krajini” autora Smaila Kličića. Promocija će se održati 19. februara (NEDJELJA) u Maloj sali Centra za kulturu, sport i informisanje sa početkom u 19:30 sati.

Ova knjiga sadrži hronologiju ratnih dešavanja na bihaćkoj krajini, od januara 1990. do decembra 1995. godine. Autor je imao za cilj objediniti relevantne podatke, kroz hronologiju događaja, radi njihovog dokumentovanja i ostaviti ih budućim generacijama kao podsjetnik na sve ratne nedaće kroz koje je prolazio ovaj narod i ovaj dio Bosne i Hercegovine.

Kroz cijelu knjigu se postepeno provlači i hronologija ratnih dešavanja na području Općine Bužim i konstatuje da je vihoru rata ponovo ovo područje dobilo status Općine.

Smail Kličić je objavio još dvije knjige sa ratnom tematikom i to: “Međubošnjački sukob u cazinskoj Krajini 1992 -1995. godine“ i „Napad iznutra, političke dimenzije stvaranja AP ZB“

Pozivamo vas da svojim prisustvom uveličate ovaj kulturni sadržaj.