Iza nas su još jedni Slobodarski dani viteškog grada Bužima, a prema  svemu onom što se dešavalo od 4. do 15.augusta ove godine, to je u dvadeset i sedam godina postojanja najbolje organizirana manifestacija, sa izuzetnom posjetom svim programskim sadržajima. Jedan od centralnih događaja, pored 5. i 15. augusta je svakako malonogometni turnir Izet Nanić koji iz godine u godinu okuplja sve već broj ekipa i malonogometaša iz BiH i regije.

Predsjednik NK “Vitez” Bužim Edham Eminić tim povodom posjetio Općinskog načelnika Mersudina Nanića i uručio mu zahvalnicu kao generalnom sponzoru ovogodišnjeg malonogometnog turnira Izet Nanić na kojem je učešće uzelo šezdeset ekipa seniora i dvadeset  četiri ekipe djece.

Načelnik općine Mersudin Nanić se zahvalio predsjedniku NK “Vitez” Eminiću na uručenoj zahvalici, te posebno naglasio:-“Općina Bužim i ove godine je sa značajnim sredstvima je podržala manifestaciju “Slobodarski dani viteškog grada Bužima” i to će činiti u budućnosti. Naša je obaveza da svake godine radimo na što boljoj pripremi i  organizaciji manifestacije koja je već prepoznata kao jedana od najbolje organiziranih u Bosni i Hercegovini. Naše Bužimljanke i Bužimljani, porodice poginulih boraca, naši demobilisani borci, starješine brigade i RVI, te naši mladi ljudi svake godine iznova pokazuju kako se treba sjećati i kako se treba čuvati časna i herojska borba naših vitezova. Malonogometni turnir Izet Nanić je jedan od najposjećenijih događaja Slobodarskih dana i u bdućnosti planiramo podići sve na jedan viši nivo, te stvoriti bolje uslove za igrače i navijače ovog turnira koji se igra u čast našeg generala Izeta Nanića”.