Članovi kluba borilačkih sportova “Gazija” iz Bužima učestvovali su na Svjetskom prvenstvu u Kik boksu u Italijanskom gradu Joslo. Reprezentaciju BiH ispred našeg kluba predstavljali su Tahić Amila, Ožegovic Eniz i Krupić Mehmed sa trenerom Tahić Amirom.
Mehmed Krupić na ovom Svjetskom prvenstvu je napravio sjajan rezultat pobjedivši četiri protivnika, te se na kraju okitio bronzanom medaljom. Tim povodom Općinski načelnik upriličio je prijem za članove kluba, trenera i predsjednika Sportskog saveza općine Bužim Admira Sijamhodžića.
Načelnik Nanić čestitao je svim takmičarima, trenerima, a posebno Mehmedu Krupiću na osvojenoj medalji na ovom Svjetskom prvenstvu, te posebno naglasio: -“Već smo navikli na dobre rezultate i medalje sa velikih takmičenja. Vi ste naši najbolji ambasadori i općina Bužim će kao i do sada podržavati vaš rad i nagrađivati vaše rezultate. Vjerujem da nas očekuje još dosta medalja i pehara sa velikih međunarodnih takmičenja”.
Predsjednik Sportskog saveza Admir Sijamhodžić pridružio se čestitkama članovima reprezentacije BiH koji su na najbolji mogući način predstavili BiH, Unsko sanski kanton i općinu Bužim na ovom Svjetskom prvenstvu, a trener Amir Tahić se zahvalio na podršci Općinskom načelniku i Sportskom savezu, te posebno naglasio:-” Mi već danas imamo novi cilj koji je dugoročan ali uz ozbiljan rad naših takmičara i ostvariv. Već sada možemo slobodno reći da se nalazimo u svjetskom vrhu ali naš konačni cilj je učešće na Olimpijskim igrama 2028.godine koje će se održati u SAD i za to se pripremamo. Želimo da ova generacija ostavi iza sebe jedan rezultat koji će Bužim staviti na posebno mjesto”.
Na kraju i svi članovi reprezentacije, kao i kondicioni trener, izrazli zahvalu na podršci, a posebno na onoj moralnoj i ljudskoj koju su imali od strane Općinskog načelnika prije i nakon održavanja Svjetskog prvenstva.