Danas je u Direkciji cesta Federacije u Sarajevu potpisan ugovor za izgradnju četvte faze zaobilaznice u Bužimu. Vrijednost potpisanog ugovora je 1.789.047,11 KM čime je u potpunosti zatvorena financijska konstrukcija za jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata na području općine Bužim u zadnjih dvadesetak godina.
Pored direktora poduzeća „Kov-Grad“ Safeta Kovačevića potpisivanju ugovora prisustvovali su općinski načelnik Mersudin Nanić i predsjednik OO SDA Bužim Abid Mulalić.
Načelnik općine Bužim Mersudin Nanić nije krio zadovoljstvo što je stavljena tačka na ovaj projekat, a nakon potpisivanja ugovora posebno je naglasio:-“Na projektu Bužimske zaobilaznice u koju je uloženo više od 6,5 milona KM radili smo zajedno i ustrajno više od dvije godine. Danas svi Bužimljani vide da je izgradnja pri kraju i da će se zaobilaznica staviti u funkciju naredne godine. Svakako se želim zahvaliti Vladi Federacije, premijeru Novaliću, ministru Dediću i svima onima koji su operativno radili da dođemo do današnjeg dana kada slobodno možemo reći da smo završili ono što smo obećali svojim građanima. Mi nastavljamo dalje sa prioritetnim projektima koji su u interesu naše lokalne zajednice, a projekat obilaznice najbolje pokazuje koliko je bitno kada imate nekoga u Vladi Federacije, ministre, zastupnike na svim nivoima koji mogu, hoće i žele pomoći razvoju naše lokalne zajednice. Mi smo imali otvorena vrata i razumijevanje i kod Direkcije za ceste F BiH i ja se ovim putem iskreno zahvaljujem na odličnoj saradnji i razumijevanju“.