Danas je u prostorijama Islamskog kulturnog centra Bužim, u ime Medžlisa Islamske zajednice Bužim upriličen prijem za načelnika općine Bužim Mersudina Nanića i njegove saradnike.

Prijem i radni sastanak upriličio je Eniz ef. Veladžić, predsjednik Medžlisa IZ Bužim zajedno sa glavnim imamom Mehmed ef. Harčevićem.

Riječ je o prijemu koji se već tradicionalno organizuje u duhu što bolje saradnje ovih dviju institucija. Podsjećanja radi prije nekoliko dana delegacija Medžlisa zajedno sa muftijom bihaćkim hafizom Mehmed ef. Kudićem je boravila u službenoj posjeti općini Bužim.

Nakon izražavanja dobrodošlice od strane predsjednika Medžlisa i glavnog imama razgovarano je odnosima Medžlisa i općine Bužim  koji su tradicionalno dobri i nikad nisu niti smiju biti narušeni bez obzira na određene razlike i mišljenja, naglašeno je.

Razgovarano je i o podršci općine Medžlisu, kao i o budućim projektima Medžlisa Bužim. Podrška bi trebala biti  neupitna posebno uzimajući u obzir da je struktura stanovništva općine Bužim gotovo u potpunosti kroz vjerski život naslonjena na Islamsku zajednicu kroz džemate i Medžlis, istakli su na prijemu.

Takođe je bilo govora  i o doprinosu Medžlisa IZ Bužim u obilježavanju važnih datuma za Bužim i Bosnu i Hercegovinu te nadolazećoj manifestaciji “Slobodarski dani viteškog grada Bužima”.