Na području općine Bužim,  na davadeset i pet putnih pravaca, radovi na izgradnji, modernizaciji i rekonstrukciji odvijaju se planiranom dinamikom. Izvođač radova počinje sa završnim radovima na nekoliko lokalnih puteva ove sedmice, dok su na drugim radilištima u toku pripremni radovi. Danas je počelo asfaltiranje puta Šekića dolovi  čija je ukupna vrijednost 120.000,00 KM.

Predsjednik građevinskog odbora Ibro Šekić izrazio je zadovoljstvo dinamikom i kvalitetom izvedenih radova, a posebno se zahvalio načelniku općine Bužim Zikriji Duraković  na razumijevanju i odličnoj saradnji koja je na kraju rezultirala kompletnim  završetkom ovog putnog pravca koji će poboljšati kvalitetu života.

Prilikom obilaska završnih radova na ovom putnom pravcu načelnik općine Bužim Zikrija Duraković je posebno naglasio: -“Završetkom asfaltiranja ove dionice puta  zaseok Šekića dolovi će biti povezan asfaltnim putem sa centrom općine Bužim. Raduje me da su mještani zadovoljni sa brzinom i kvalitetom izvedenih radova. I na ostalim putnim pravcima u skoro svim mjesnim zajednicama izvode se radovi planiranom dinamikom i ja očekujem da će svi oni biti završeni u ugovorenim rokovima.”