U sklopu manifestacije Dani općine Bužim, održana je druga po redu besplatna projekcija animiranog i igranog 3D filma u Velikoj sali Centra za kulturu, sport i informisanje.

Prikazivao se film „Ekipa za 6“ trenutno je najgledaniji animirani film na svijetu koji je inspiriran Marvelovim istoimenim stripom. U ovoj animiranoj pustolovini glavni junak priče je četrnaestogodišnji dječak Hiro Hamada, čudo od djeteta, ljubitelj robota koji svoj talent troši u uličnim borbama robota sve dok ne tragično ne strada njegov stariji brat Tadashi.

Nekoliko stotina mališana i učenika osnovnih škola sa područja općine Bužim uživalo je u projekciji animiranog filma, i to u dva termina 16:00 h i 18:00 sati. Projekcija je organizirana u saradnji sa JU Centar za kulturu , sport i informisanje i finansijskim pokroviteljstvom Općine Bužim.

Ovo je bio poklon najmlađima i za one nešto starije građane Bužima, a povodom Dana općine i cilj uvesti u narednom periodu nove kvalitetne sadržaje u život stanovnika, te učiniti Bužim ugodnijim i ljepšim mjestom za život svih građana“,- kazao je načelnik općine Bužim Agan Bunić. Velika posjećenost i zadovoljstvo prisutnih zasigurno su pokazatelj opravdanosti ovakvog projekta.

Više slika pogledajte na JU” Centar za kulturu, sport i informisanje”