Predstavnici Udruženja pčelara „Propolis“ iz Bužima održali su danas radni sastanak sa načelnikom općine Bužim Mersudinom Nanićem, a povodom izrade i usvajanja ovogodišnjeg Programa poticaja poljoprivrednih proizvođača.

Predsttavnici udruženja pčelara iznijeli su svoje viđenje po Programu poticaja, te predložili model po kojem bi svi pčelari sa područja općine Bužim bez obzira na broj  pčelinjih društava imali određeni poticaj. Ovim bi i oni pčelari koji imaju manje od dvadeset sanduka imali priliku dobiti određena sredstva koja bi im zasigurno i pomogla u proširivanju i povećanju proizvodnje. Prošla godina nije bila pogodna za pčelare kada su pretrpili i značajne štete, dok se ove godine, a prema dosadašnjim vremenskim prilikama mogu očekivati dosta bolji rezultati.

Načelnik općine je istakao kako se Program poticaja poljoprivrednim proizvođačima i radi prema potrebama svih korisnika i da će sve primjedbe i prijedloge na Program uzeti u razmatranje, te program prilagoditi svim poljoprivrednim proizvođačima. Načelnik Nanić je posebno je istakao: -„ Svaka dobronamjerna i opravdana primjedba i sugestija koja dolazi od strane poljoprivrednih proizvođača je dobra. Meni je drago da vi sa vašim članstvom usaglašavate potrebe i način raspodjele ovih sredstava i mi ćemo svakako prilagoditi Program poticaja svim njenim korisnicima“.