U Bužimu je 11.08.2014. ( PONEDJELJAK) u sklopu manifestacije „Slobodarski dani viteškog grada Bužima“ u Velikoj sali Centra za kulturu, sport i informisanje održano Drugo bužimsko književno kazivanje.

Bila je to prilika za mlade bužimske pisce da publici prezentiraju svoje književno stvaralaštvo.Uvodničar je bio Sead Emrić, referent za kulturu općine Bužim, koji je između ostalog naveo da je kulturni život općine Bužim u usponu što govori činjenica da su svi sadržaji iz oblasti kulture popraćeni od strane publike.

U Drugom bužimskom književnom kazivanju učestvovali su: Balkić Fehima, Dževad Ponjević, Sabira Bećirević, Amir Sijamhodžić, Emin Grošić, Nedžib Vučelj, Haris Suljadžić, Rijalda Dizdarević i Lejla Šahinović.

Svim učesnicima Drugog bužimskog kazivanja, ali i učesnicima prethodnih kulturnih događaja, Općina Bužim je isplatila i novčanu nagradu. Emrić je istakao kako je Općina Bužim jedina općina u državi koja na ovakav način pomaže rad svojih umjetnika.

10576906_704759882930625_362435467636313782_nNa kraju, u ime svih umjetnika općine Bužim, referent za kulturu i poznati likovni umjetnik Sead Emrić je u znak zahvalnosti i dobre saradnje načelniku općine Bužim Aganu Buniću poklonio svoje djelo iz ciklusa Znakovi Bosne, a koje je ove godine izlagano u Sao Paolu na svjetskoj izložbi.

 Više slika pogledajte na buzimINFO.ba