Na zahtjev boračkih udruženja s područja Unsko-sanskog kantona danas je održan sastanak u sali Općine Bužim sa Općinskim načelnikom Aganom Bunićem i predsjedavajućim Općinskog vijeća Abidom Mulalićem. Boračka udruženja inicirali su sastanak sa načelnikom Bunićem zbog, kako kažu, aktuelne bezbjednosno-političke situacjije na našem Kantonu, a i u Federaciji BIH.

Predsjednici temelnjih boračkih udruženja podržavaju legalne i legitimne zahtjeve građana Unsko-sanskog kantona, ali istodobno i osuđuju sve one koji žele iskoristiti mirne demonstracije za uništavanje društvene i privatne imovine. Ovom prilikom pozivamo sve naše građane na suzdržanost, dostojanstvo i nećemo dozvoliti da se ruši ono za što smo se borili i hvala Bogu odbranili.

Načelnik Bunić zahvalio je predstavnicima boračkih udruženja na sastanku kojeg su sazvali i inicirali, kazavši da su to borci koji su od 1992.-1995. godine bili stub odbrmbeno-oslobodilačkog rata i da su stali u odbranu našeg Kantona, te svakako jedine nam cjelovite i jedinstvene domovine Bosne i Hercegovine. Tako da i danas nude svoju pomoć u zaštiti svih institucija organa lokalnih uprava u Unsko-sankom kantonu od bilo kakvog devastiranja.

„Općina Bužim koja u posljednjih godinu dana transparentno radi i sprovodi kapitalne projekte bitne za razvoj općine i sve njene građane. Radili smo puno, dotakli smo se svih onih tačaka koji muče građane, povećali izdvajanja za poljoprivredu, u toku rješavanje vodosnadbijevanja MZ Konjodor, izgradnja Doma kulture, nastavak izgradnje zaobilaznice, izgradnja lokalne putne mreže, javnih rasvjeta,sportskih terena,obezbijedili svim bužimskim studentima stipednije, zatim pomagali kulturne, umjetničke, sportske i boračke populacije. Tako da ova podrška boraca daje nam svima u Općini Bužim još veću motivaciju i snagu da nastavimo sa započetim projektima kako bi naš Bužim bio mjesto boljeg i ugodnijeg življenja“- rekao je između ostalog je načelnik Agan Bunić.

Također, je napomenuto da stalna komunikacija u narednom periodu mora biti intezivnija, kako sa općinskom koordinacijom temeljnih boračkih organizacija tako i sa koordinacijom na kantonalnom nivou, i na taj način postići maksimalno jedinstvo koje treba rezultirati rješavanjem realnih zahtjeva naši svih sugrađana koji traže svoja prava.