Razvojni program Ujedinjenih naroda zajedno sa Švicarskom agencijom za razvoj (SDC) u sklopu Projekta Integriranog planiranja lokalnog razvoja (ILDP) u saradnji sa općinom Bužim organizira obuku za moderatore i promotore lokalnog razvoja. Obuka za moderatore i promotore lokalnog razvoja je osmišljena tako da odabranim učesnicima iz lokalnih zajednica na interaktivan i praktičan način ponudi osnovna znanja i vještine koje će im omogućiti da uspješno facilitiraju procese lokalnog razvoja u svojim zajednicama.

Obuka odabranih moderatora je planirana za april 2013. godine sa trajanjem od 3 dana i besplatna je za sve učesnike, a broj mjesta je ograničen!

Na ovaj način, ILDP i općina Bužim pozivaju sve one, koji bi htjeli da se više angažuju u lokalnim razvojnim procesima naše zajednice te iskoriste mogućnosti programa obuke za moderatore i promotore lokalnog razvoja, da pošalju svoju biografiju (link na peporučeni format biografije se nalazi uz oglas), zajedno sa kratkim motivacionim pismom u kojem treba navesti zašto bi htjeli da učestvuju na obuci, viziju svoje buduće uloge u procesima lokalnog razvoja te ostalo što smatrate važnim, a tiče se razloga za uključivanje u ovakav vid obuke.

Šta program obuke za moderatore i promotore lokalnog razvoja nudi?
– Znanja i vještine u vezi participatornog planiranja lokalnog razvoja;
– Znanja i vještine o načinu moderiranja diskusija i postizanja zajedničkog dogovora;
– Znanja i vještine za moderiranje procesa izgradnje partnerstava koji vode zajedničkoj realizaciji konkretnih razvojnih inicijativa na lokalnom nivou;
– Znanja i vještine da posredujete i proaktivno povezujete lokalne resurse i potencijale u funkcije lokalnog razvoja, a na osnovu partnerstava izmedju javnog, privrednog i društvenog sektora.

Prijavite se ukoliko posjedujete:
– Srednju stručnu spremu;
– Iskustvo u inicijativama na lokalnom nivou (volonterski projekti, NVOs, lokalne razvojne agencije, MZ i ostale građanske grupe), a koje je vidljivo iz vaše biografije;
– Motivaciju, želju za novim znanjima i spremnost da doprinesete razvoju svoje zajednice;
– Osnovne komunikacijske vještine;
– Poznavanje engleskog jezika je prednost.

Biografiju (link na peporučeni format biografije se nalazi uz oglas) i motivaciono pismo pošaljite elektronskim putem, na e-mail adresu: razvoj@opcinabuzim.com.ba , ili lično, g. Nedžadu Kudeliću u zgradu općine Bužim, najkasnije do četvrtka, 28. marta 2013. godine, do 15:30 sati.

Preporučeni format biografije možete preuzeti ovdje: Biografija