Sedmi međunarodni airsoft susret iz serijala “OP Green Forest” okupio je proteklog vikenda oko tri stotine airsoftera iz BiH, Hrvatske, Slovenije i Austrije. Organizator ovog događaja  je airsoft klub “Otpisani” iz Bužima koji zbog nivoa ozbiljnosti svake godine ugošćava sve veći broj airsoftera.

Generalni sponzor susreta bila je Općina Bužim, a svoj doprinos dale su i mnogobrojne firme kao i pojedinci. Općinski načelnik Mersudin Nanić na samo početku susreta pozdravio je sve takmičare, zaželio im dobrodošlicu u Bužim, te i sam učestvovao na susretu airsoftera.

Prisutni airsofteri imali su priliku osjetiti sve čari ovog vojno-simulacijskog sporta raspoređenih na dvije strane, dok su samom igrom koordinirali moderatori koji su biti zaduženi za sam tok odvijanja igre.

Iako je ovaj vojno-simulacijski sport relativno mlad u Bosni i Hercegovini, mladi airsofteri iz Bužima su posljednjih godina postali prepoznatljivi kako u domovini tako i izvan nje i svake godine postavljaju nove granice. Airsoft klub “Otpisani” iz Bužima osnovan je 2013. godine, a proteklih godina vrijedni članovi kluba uložili su značajna sredstva u realizaciju ideje i radili na popularizaciji airsofta na području Bosne i Hercegovine.

Tokom svih godina rada i djelovanja airsoft klub iz Bužima postao je neraskidiva veza između klubova iz BiH, Hrvatske, Slovenije, Austrije i drugih zemalja EU.