Danas je Federalno ministarstvo finansija općini Bužim uplatilo iznos od 1.179.796,24 KM za kapitalne projekte koji će se sigurno raditi u narednom periodu a to su: izgradnja Dječijig vrtića Bužim u iznosu od 800.000,00 KM, izgradnja fiskulturne sale Varoška Rijeka 200.000,00 KM, izgradnja nekategorisanog puta Brdrevarac (Lovačka kuća) 80.000,00 KM i izgradnja nekategorisanog puta Selište 99.796,24 KM.
Općina Bužim je u zadnjih nekoliko godinu dana veoma uspješna u privlačenju sredstava sa viših nivoa vlasti, tako je pored navedenih sredstava dodatno za projekte na području cijele općine Bužim obezbijeđeno preko 10 miliona konverbitilnih maraka.
„Građani općine Bužim i ja kao općinski načelnik ne možemo u potpunosti biti zadovoljni odobrenim sredstvima, jer je bilo još puno projekata koje smo aplicirali i za koje smo očekivali podršku Vlade FBiH. I danas ima onih koji kažu da se projekti neće raditi i da se sredstva ne mogu obezbijediti sa viših nivoa za projekte građana općine Bužim. Današnjom uplatom sredstava poručujem im da će se svi projekti koje smo započeli u kratkom roku završiti na zadovoljstvo naših građana. Bez obizra što nismo zadovoljni iznosom želim se zahvaliti Vladi FBiH što su nastavili podržavati infrastrukturne projekte koje apliciramo. I dalje nastavljamo svojim radom i trudom graditi i razvijati naš Bužim onako kako on to i zaslužuje“, kazao je načelnik općine Bužim Mersudin Nanić.