Kada je u pitanju službeni dio sastanka, muftija je iskoristio priliku da u ime Rijaseta Islamske zajednice BiH načelniku općine Bužim uruči odluku o vrijednoj donaciji u iznosu od 40.000,00 KM za poplave koje su zahvatile općinu Bužim u proteklom mjesecu.
 Muftija je istakao da ovo nije prvi put da Islamska zajednica učestvuje u ovakvim i sličnim akcijama kada su u pitanju jednokratne pomoći općinama koje zadesi neka nevolja.
 Bilo je govora i organizacija jedne od najbolje organiziranih manifestacija u našoj domovini koja nosi naziv „Slobodarski dani viteškog grada Bužima“, a u kojoj pored općine Bužim boračkih sportskih i kulturnih udruženja najveću ulogu uzima upravo Medžlis Islamske zajednice Bužim koji ove godine organizira dvadeset i treću po redu Večer Kur'ana.
 Razgovaralo se o saradnji Medžlisa Islamske zajednice Bužim i općine Bužim, te konstatovali da je riječ o dobroj i kvalitetnoj saradnji koja treba da se nastavi i u budućnosti.
 Načelnik se zahvalio Reisul-ulemi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseinu-ef. Kavazović kao muftiji Kudiću na izdvojenoj finansijskoj pomoći za poplave koje su zahvatile općinu Bužim, te iskazao spremnost za daljnu saradnju sa svim nivoima Islamske zajednice, pogotovo na projektima koji se tiču građana općine Bužim.