Sinoć je u prisustvu brojnih građana, federalnog zastupnika Safeta Kovačevića, kantonalnog zastupnika Abida Mulalića, vijećnika u Općinskom vijeću Suvada Veladžića, Vahida Mulalića, Ramiza Kišmetovića, Agana Elkasovićs, Ibrahima Dizdarevića općinski načelnik Mersudin Nanić svečano je u rad pustio javnu rasvjetu na Bužimskoj obilaznici.
Priije puštanja rasvjete Općinski načelnik se zahvalio svima onima koji su pomogli ovaj projekat vrijedan više od 300.000,00 KM.
Početkom gradnje zaobilaznice nije bila predviđena izgradnja rasvjete i polaganja elektro i PTT kablova ali su upornim insistiranjem i lobiranjem zastupnika u Parlamentu FBiH Safeta Kovačevića, zastupnika u Skupštini USK-s Abida Mulalića i načelnika općine Bužim Mersudina Nanića, obezbijeđena sredstva sa viših nivoa vlasti.
Važno je pomenuti da je urađen projekat rasvjete za dio prvi dio urađene obilaznice od Trga do benziske pumpe “Kov-Grad”, te su stvoreni preduslovi da se i taj dio u skorije vrijeme osvijetli. Na taj način Bužimska obilaznica će u potpunosti biti osvijetljenja koja će sasvim sigurno promjeniti njen sami izgled.
“Svakim danom radimo na svemu onome što smo obećali našim građanima i ja vjerujem da ćemo zajedno nastaviti da radimo i gradimo naš viteški Bužim i učinimo ga boljim i ljepšim za generacije koje dolaze. Pred nama je još dosta posla i izazova, nekoliko značajnih projekata od vodosnabdijevanja, Doma zdravlja, Dječjeg vrtića do izgradnje lokalne putne mreže. Zajedno to možemo uraditi kao što smo priveli kraju izgradnju obilaznice koju čekamo više od dvadeset godina”.