Udruženje žena “Nur” iz MZ Vrhovska upriličilo je svečano otvorenje prostorija za rad ovog udruženja u prostorijama Mjesne zajednice ćime su ozvaničili i početak rada najmlađeg udruženja na prostoru općine Bužim. čast da otvori prostorije udruženja pripala je načelniku općine Bužim Mersudinu Naniću i ministrici u Vladi USK-a Samri Mehić.

Uz družnje i kulturno zabavni program žene Udruženja “Nur” iz Vrhovske se predstavile svoj plan rada i aktivnosti u narednom periodu, te su se zahvalile svima onima koji su na bilo koji način pomogli da ovo udruženje počne sa radom i svojim planiranim aktivnostima.

Općinski načelnik je u svom obraćanju pohvalio sve dosadašnje aktivnosti žena iz ove mjesne zajednice, te posebno naglasi:-“Vjerujem da će ovo udruženje baštiniti našu tradiciju i običaje, da će biti aktivno i dati svoj doprinos u razvoju ove zajednice. Uvjeren sam da će imati šta ponuditi jer sam vidio da imaju svoj plan aktivnosti za naredni period. Čestitam ovim vrijednim ženama što se okupljaju, druže i zajedno planiraju svoju budućnost, budućnost svoje djece i lokalne zajednice”.