U okviru ovogodišnjeg programa Dana općine Bužim i obilježavanja dvadeset i osme godišnjice od ponovnog osnivanja općine Bužim Općinski načelnik Mersudin Nanić organizirao je prijem za ratne starješine 505-te Viteške brigade.

Starješinama brigade obratio se  načelnik općine Bužim Mersudin Nanić koji je sve prisutne pozvao da se fatihom prisjete svih onih koji su položili svoje živote za odbranu države Bosne i Hercegovine, te u svom obraćanju posebno naglasio:

-“Borci i starješine 505-e Viteške brigade na čelu sa rahmetli generalom Izetom Nanićem su najzaslužniji  što smo povratili status općine ratne 1995.godine. Zbog svega što ste učinili u odbrani države BiH želim vam se iskreno zahvaliti i ja kao načelnik kao i općinska Uprava smo tu na raspolaganju za sve ono što smatrate da možmo učiniti za vas. Ovaj prijem je prilika da se družimo ali i da razmijenimo mišljenja i popravljamo stavri posebno kada se radi o obilježavalju važnih datuma i događaja iz proteklog rata koji se tiču svih nas. Svjedoci smo da se kod nas u Bužimu na najbolji način obilježavaju ovi značajni datumi i vi morate biti primjer jedinstva isto onako kako ste to radili tokom rata”.