U cilju jačanja kapaciteta struktura civilne zaštite i spašavanja od prirodnih i drugih nesreća na području općine Bužim, danas je u kabinetu Općinskog načelnika Mersudina Nanića, JU Dom zdravlja Bužim uručena oprema i medicinska sredtstva, a u svrhu kvalitetnog opremanja Službe za medicinsku pomoć.

Vrijednost uručene opreme je 5.250,00 KM, a sredstva za ovu namjenu izdvojena su iz budžeta općine Bužim. Programom razvoja i zaštite i spašavanja od prirodnih i drugih nesreća,  općina Bužim  u budžetu za 2023.godinu planira izdvojiti 112.600,00 KM za opremanje struktura civilne zaštite općine Bužim.

Opremu i medicinska sredstva ispred Doma zdravlja Bužim preuzela je glavna medicinska sestra Dijana Ćosić koja se zahvalila općini Bužim i Općinskom načelniku na opremi koja će im itekako koristiti u svakodnevnom radu u pružanju zdravstvene zaštite građanima općine Bužim.

Općinski načelnik Mersudin Nanić naglasio je važnost saradnje institucija na području općine Bužim i njihovog kvalitetnog opremanja kako bi se što bolje pripremili  za eventualne intervencije, te dodao:-“Svjedoci smo događaja početkom ove godine da prirodne i druge nesreće ne biraju ni vrijeme ni mjesto i mi se moramo pripremati za takve situacije. Služba civilne zaštite i vatrogastva, mjesne zajednice, zdravstvene ustanove, škole, javna i privatna poduzeća moraju ostvariti saradnju i biti spremni za iznenadne prirodne nesreće. U cilju priprema tih službi aktivno radimo na njihovom opremanju i obuci, a ova današnja  oprema za Dom zdravlja Bužim je usmjerena upravo na što kvalitetnije opremanje institucija koje su zadužene za zaštitu i spašavanje.