Općinski načelnik općine Bužim Mersudin Nanić i ministar za izbjegla i raseljena lica u Vladi FBiH Edin Ramić potpisali su danas ugovor o odobrenju i realizaciji sredstava za projekte koji se grade na području općine Bužim.
Potpisivanju ovog ugovora prisustvovao je i zastupnik u Skupštini USK-a Abid Mulalić.
Potpisanim ugovorom odobrena su sredstva iz Ministarstva za izbjegla i raseljena lica FBiH za projekat izgradnje Muzeja 505. viteške brigade u iznosu od 100.000,00 KM, 50.000,00 KM za izgradnju i modernizaciju lokalnog putnog pravca Prokop-Radoč-Čava i 75.000,00 KM za izgradnju fiskulturne sale u područnoj školi „Mirsad Salkić“ Čava.
Nakon potpisivanja ugovora načelnik općine Bužim Mersudin Nanić zahvalio se ministru Ramiću, premijeru Vlade FBiH Fadilu Novaliću i Vladi F BiH na podršci ovim projektima, te posebno naglasio:
-„Dobra saradnja sa Vladom Federacije nastavljena je i ove godine kroz brojne projekte koje smo kandidirali ispred naše lokalne zajednice. Nastavljamo sa projektima koje smo započeli i koje želimo što prije završiti. Posebno se radujem što je Federalno ministarstvo prepoznalo značaj izgradnje Muzeja 505. viteške brigade uz brojne druge instituacije Federacije, kantona, općina, gradova i javnih poduzeća i ustanova što nas uvjerava da će ovaj projekat biti finaliziran. Pored Muzeja odobrena su sredstva za izgradnju lokalnog puta Prokop-Radoč-Čava i nastavak izgradnje fiskulturne sale u školi Čava čime se stvaraju bolji uslovi za građane naših mjesnih zajednica i učenike područne škole u Čavi. Na kraju posebno se želim zahvaliti ministru Ramiću na svemu što čini za ponosni i viteški Bužim jer ove projekte Općina ne bi mogla sama realizirati kroz svoja budžetska sredstva u okviru jedne budžetske godine”.
Ministar Edin Ramić je u izjavi za medije naglasio:-„Naša je obaveza da stvaramo bolje uslove za život svih stanovnika Federacije BiH pa tako i općine Bužim koja je u proteklih nekoliko godina aplicirala prema ministarstvu sa nekoliko značajnih projekata koje smo podržali. Današnjim potpisivanjem ugovora kreće realizacija nekoliko projekata, a posebno se radujem što će ovo ministarstvo dati svoj doprinos u izgradnji Muzeja 505. viteške brigade koji čuva sjećanja na naše najbolje sinove koji su branili i odbranili državu Bosnu i Hercegovinu“.