Općina Bužim već duže vrijeme provodi planske aktivnosti sa JP Elektrodistribucijom Bihać na rekonstrukciji niskonaponske mreže u MZ Čava na kojoj je utvrđen javni interes za nepotpunu eksproprijaciju čime su se stekli uslovi za početak izvođenje radova.
Tako su danas zvanično i počeli radovi, gdje se vrši zamjena starih i dotrajalih stubova za niskonaponsku elektro mrežu čime će se značajno povećati kvalitet snabdijevanja strujom većeg dijela stanovnika u MZ Čava, prvenstveno od naselja Grošinovac do Osnovne škole Čava.
Radove na rekonstrukciji niskonaponske mreže obišli su danas općinski načelnik Mersudin Nanić, predsjedavajući Općinskog vijeća Hasan Hilić i zastupnik u Skupštini USK-a Abid Mulalić koji su i inicirali ovaj projekat, kao i rekonstrukciju niskonaponske mreže koja će se raditi u narednim danima u MZ Zaradostovo i MZ Radoč.
“U nekoliko mjesnih zajednica na području naše općine imamo dosta dotrajalu niskonaponsku mrežu i mi smo stavili fokus na njenu rekonstrukciju. I u narednm periodu planirali smo zamjene stubova i mreže na kritičnim mjestima gdje često dolazi do kvarova i nestanka električne energije. Ovom prilikom se zahvaljujem Elektrodistribuciji Bihać na razumijevanju za probleme lokalne zajednice, ali i svima onima koji su ustrajno radili da se ovi projekti počnu realizirati”, kazao je načelnik općine Bužim Mersudin Nanić.