Općinu Bužim posjetila je delegacija Međunarodne policijske asocijacije – IPA iz Italije na čelu s predsjednikom Belliom Camillom, a u kojoj je bio i naš sugrađanin Edo Burzić.

Delegaciju IPA iz Italije primio je Općinski načelnik Mersudin Nanić koji je gostima iz Italije poželio dobrodošlicu u viteški grad Bužim, te posebno naglasio:-“Općina Bužim je uvijek otvorena za saradnju i razmjenu iskustava sa međunarodnim osocijacijama. Vjerujem da se naši gosti ugodno osjećaju u našem gradu koji se priprema za obilježavanje tradicionalne manifestacije “Slobodarski dani viteškog garda Bužima”.

Gosti iz Itallije nisu krili zadovoljstvo što su poslije Bihaća, imali priliku razgovarati sa kolegama u Bužimu ali i posjetiti načelnika Nanića. Camillo Belli je posebno istakao:-“Danas sam posebno sretan što vidim da je izgrađena nova zgrada Policijske stanice Bužim i da su stvoreni bolji uslovi za rad svih policijskih službenika. mao sam priliku da uporedim Bužim od prije četiri godine kada  sam bio Vaš gost i mora odmah priznati da sam iznenađen urađenom infrastrukturom i promjenama koje su itekako vidljive”.