Danas je na području MZ Elkasova Rijeka završeno asfaltiranje dio lokalnog puta „Trostruki Klanic-Lipa“ u dužini od 220 metara, a širine 5.5 metara.
Realizacija ovog dijela puta omogućit će još kvalitetniju i bržu kumunikaciju mještana sa centrom općine Bužim.
Sredstva za realizaciju ovog projekta u iznosu od 47.589,76 KM sa uračunatim PDV-om obezbijeđena su u budžetu općine Bužim i IFAD-a, odnosno Ureda za koordinaciju projekata (PCU).
Načelnik općine Bužim Mersudin Nanić, zastupnik u Skupštini USK-a Abid Mulalić, predsjedavajući Općinskog vijeća Hasan Hilić, zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća Agan Elkasović, vijećnici u Općinskom vijeću Suvad Veladžić obišli su danas i obilježili završetak radova na ovom dijelu puta, na zadovoljstvo svih mještana.
„Obzirom da ostaje oko 800 metara da se u potpunosti završi ovaj lokalni putni pravac i u narednim godinama bit će potrebno kako u budžetu općine Bužim tako i zajedničkim lobiranjem svih političkih predstavnika na višem nivou vlasti obezbijediti sredstva za konačni završetak ovog značajnog projekta za sve građane naše općine. Želim čestitati IFAD-u, odnosno Ureda za koordinaciju projekata (PCU) koji su odobrili sredstva za izgradnju ovog dijela puta, kao i vijećnicima u Općinskom vijeću koji su svojim zalaganjem i glasnjem obezbijedili sredstva u budžetu općine Bužim kako bi danas ova dionica puta bila završena“, kazao je načelnik općine Bužim Mersudin Nanić.