Danas je završeno asfaltiranje lokalnog putnog pravca Odvojak Radoč- Izletišta Svetinja u ukupnoj dužini od 1.300 metara u mjesnoj zajednici Čava-Dobro selo. Sredstva za ovaj projekat obezbijeđena su iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i iz budžeta općine Bužim, a vrijednost izvedenih radova je 157.175,58 KM.

Asfaltiranjem ovog lokalnog putnog pravca u potpunosti je završena komunikacija od Čave do Izletišta Svetinja, a izvršen je i spoj na asfaltni put prema Dobrom selu. Obzirom na značajan broj posjetitelja Izletištu Svetinja, kako stanovnika općine Bužim, tako i turista iz svih dijelova Bosne i Hercegovine izgradnja ovog puta će upotpuniti doživljaj svim posjetiocima ibret izvora.

Načelnik općine Bužim Mersudin Nanić i vijećnik u OV Bužim Abid Mulalić obišli su završne radove, a načelnik Nanić u izjavi za medije je posebno naglasio:“Zahvaljući Federalnom ministru ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica Edinu Ramiću uspjeli smo završiti ovaj značajan projekat za sve gađane općine Bužim. Izletište Svetinja je sada pristupačnije za sve posjetitelje i turiste koji dolaze tokom cijele godine, a isto tako  mještani Čave i Dobrog sela su povezani asfaltnim putem što svakako stvara bolje uslove života na ovom području. Uvjeren sam da će se saradnja sa Vladom Federacije i svim njenim ministarstvima nastaviti i u narednom periodu, te da ćemo realizirati još nekoliko značajnih projekata koje sama općina ne može finansirati iz svojih sredstava“.