Stručni žiri je odabrao pobjedničke fotografije 2. Foto konkursa “Nedžib Vučelj” koji je organizovan u sklopu manifestacije Dani općine Bužim 2022. u čast i sjećanje na preminulog bužimskog fotografa, novinara, pisca i kulturnog radnika Nedžiba Vučelja.

Organizator i realizator ovog projekta je JU “Centar za kulturu, sport i informisanje” Bužim u suradnji sa Nedžibovim prijateljima i bivšim radnim kolegama.

Na konkurs se prijavilo 8 autora sa ukupno 13 fotografija. Neke fotografije nisu zadovoljile tražene standarde (raspon fotografije, skinuta fotografija sa neta i fotomontaža) pa nisu ušle u izbor. Stručni žiri u sastavu: Sead Emrić, predsjednik, te članovi Haris Isaković, Ismet Erdić, Amir Sijamhodžić i Agan Skenderović glasovali su online prema postojećem pravilniku za najbolje fotografije koje su bile šifrirane. Glasovi su na kraju zbrojeni i shodno rezultatima odabrane su tri najbolje fotografije i to:

Prvo mjesto sa 50 bodova osvojila je fotografija pod šifrom i nazivom FK11 “Oktobar” autorice Alme Hindić iz Jablanice.

Drugo mjesto sa 45 bodova osvojila je fotografija pod šifrom i nazivom FK06 “Bajkovito jutro na Uni” autora Saida Mulalića iz Bužima.

Treće mjesto sa 30 bodova osvojila je fotografija pod šifrom i nazivom FK13 “Žmurke” autorice Svetlana Rajković.

Čestitamo autorima i ujedno ih obavještavamo da će dodjela nagrada – zahvalnica u sklopu manifestacije Dani općine Bužim 2022. biti održana u subotu 19.02.2022. godine u sali JU “Centar za kulturu, sport i informisanje” Bužim sa početkom u 16:30 sati te ih pozivamo da se odazovu.

Ostalim autorima želimo više sreće drugi put i nadamo se da će učestvovati i iduće godine na 3. Foto konkursu “Nedžib Vučelj”.