Općinski načelnik Mersudin Nanić primio je danas predstavnike OK/ŽOK Bužim sa kojima je razgovarao o izgradnji igrališta odbojke na pijesku na novoj lokaciji.

Predstavnici odbojkaških klubova iz Bužima predstavili su Općinskom načelniku projekat izgradnje novog odbojkaškog igrališta  zbog činjenice da je dosadašnje bilo izgrađeno na privatnom zemljišti, te isto moraju dislocirati na novu lokaciju.

Odbojka na pijesku u Bužimu ima već dugu tradiciju i već više od deset godina, a u okviru tradicionalne manifestacije “Slobodarski dani viteškog grada Bužima” održava se turnir odbojke na pijesku. Kako bi se ova tradicija nastavila, odbojkaši sa općinom Bužim traže rješenje i najbolju lokaciju koja je u vlasništvu općine kako bi dugoročno riješili ovo pitanje.

Načelnik općine je pohvalio predstavljeni projekat i izrazio podršku a posebo je naglasio: -“Općina Bužim ima nekoliko lokacija na kojima bi se moglo izgraditi ovo igralište i u narednom periodu, a zajedno sa odbojkaškim klubom, tražićemo najbolje rješenje”.