Načelnik općine Bužim Mersudin Nanić danas je upriličio prijem za predstavnike SRD“Šaran“ iz Bužima , a povodom održanog općinskog takmičenja  u ribolovu na plovak. Takmičenje je održano na novoizgrađenom jezeru Čaglica proteklog vikenda.

Načelnik općine Bužim Mersudin Nanić čestitao je pobjednicima općinskog takmičenja , te posebno naglasio: -„Kao i do sada općina Bužim će pružati podršku  aktivnostima i radu vašeg udruženja koje na najbolji mogući način predstavlja našu lokalnu zajednicu. Vjerujem da ćete kao i do sada imati zapažene rezultate u svom radu i ja vam mogu čestitati na tome. Čestitam pobjednicima ovog takmičenja i vjerujem da će  na državnom prvenstvu postići dobre rezultate.“

Najuspješniji ribolovac općinskog takmičenja u ribolovu na plovak bio  je Enes Kudelić sa ulovom Amura od 9,3 kg, drugi je Ćosić Amir  i treći  Isaković Haris .

 

Predsjednik udruženja SRD „Šaran“  Suvad Šahinović Ćućko zahvalio se načelniku općine na podršci u proteklom periodu, te predstavio planirane aktivnosti udruženja, te posebno naglasio:

-„Pobjednici općinskog takmičenja  će predstavljati našu općinu na državnom prvenstvu i ja se nadam da će opravdati postignute rezultate. Želim se zahvaliti načelniku općine na dosadašnjoj podršci našem udruženju i razumijevanju za naše potrebe. Uvjeren sam da će se dobra saradnja nastaviti i u budućnosti. Mi smo uvijek aktivni i spremni da radimo na poboljšanju uslova na jezeru “Brana” i navooizgrađenom jezeru u Čaglici“.