Posjetom mjestu pogibije generala Izeta Nanića na Vijencu (R Hrvatska -nekoliko kilometara od Ćorkovače), te učenjem Ja'sina za sve poginule šehide 505. Viteške brigade i održanim historijskim satom obilježeno je dvadeset i pet godina od pogibije generala Izeta Nanića-komandanta brigade.

Delegacija koju je predvodio predsjednik Organizacionog odbora Edham Eminić sa načelnikom općine Bužim Mersudinom Nanićem, državnim parlamentarcom Jasminom Emrićem, ministrom za pitanja boraca i ratnih vojnih invalida u Vladi USK Erminom Zulićem, članovima porodica Nanić i Bašić, te bivšim pripadnicima 505.Viteške brigade posjetila je mjesto pogibije generala Izeta Nanića i njegovog obavještajca i desne ruke Mehe Bašića, gdje su položili cvijeće i učenjem fatihe odali dužnu počast.

I pored veoma loših vremenskih uslova, te složene epidemiološke situacije u zemlji, tradicija posjete mjesta pogibije generala Izeta Nanića i njegovih saboraca nije prekinuta.

Iako je Organizacioni odbor, a zbog navedenih epidemioloških uslova, odgodio ovogodišnji pješački pohod “Putem bužimskih vitezova” na kojem se svake godine okupi po nekoliko stotina učesnika, najveći zaljubljenici i poštovaoci bužimskih vitezova i njihovog komandanta nisu dopustili da se ova tradicija prekine. Po kiši koja ih je pratila cijeli dan šezdesetak učesnika je iz Bužima stiglo do Ćorkovače pred početak zvaničnog programa koji je ove godine bio malo izmijenjen i prilagođen nastalim uslovima.

Nakon učenja Ja'sina na platou Spomen obilježja “PONOSA I POBJEDA” okupljenim bužimljanima, te gostima iz Busovače, Doboja, Kozarca, Tuzle, Zenice i Sarajeva obratili su se načelnik općine Mersudin Nanić, predsjednik udruženja najvećih ratnih priznanja i odlikovanja Alija Redžić, ratni komandant 505.Viteške brigade Sead Jusić i muftija bihaćki Mehmed ef. Kudić.

U svom obraćanju načelnik općine Bužim Mersudin Nanić je posebno naglasio:

-” Moramo se sjećati našeg generala Izeta Nanića i svih naših boraca i šehida koji su nam omogućili da danas uživamo u slobodi koju su nam podarili. Moramo biti jedinstveni i složni u izgradnji države za koju su oni najbolji dali svoje živote. Moramo to znati cijeniti, moramo to poštovati i moramo prenositi generacijama koje dolaze istinu. Istina uvijek pobjeđuje i istina se nikada ne zaboravlja”.

Ratni komandant 505.Viteške brigade Sead Jusić u svom obraćanju je posebno naglasio važnost izgrađenog Spomen obilježja PONOSA I POBJEDA na Ćorkovači kao trajnoj uspomeni na herojsku borbu bužimskih vitezova. Povodom napisa u hrvatskim medijima i tvrdnje “kako je hrvatska vojska spasila bihaćki Okrug”, Jusić je naglasio da takva tvrdnja ne stoji, te da je 5.Korpus vezao nekoliko hiljada vojnika tzv.Srpske Krajine, Vojske RS-a i drugih jedinica. Da nije bilo 5.Korpusa i njegovih jedinica zasigurno bi Hrvatska danas savim drugačije izgledala-zaključio je Jusić.

Muftija bihaćki Mehmed ef.Kudić je ispred muftijstva dodijelio priznanja općini Bužim i Medžlisu IZ Bužim za poseban doprinos u organizaciji Slobodarskih dana viteškog grada Bužima i očuvanja tradicije ove manifestacije. Priznanja su primili načelnik općine Bužim Mersudin Nanić i ef. Eniz Veladžić.