Danas su mališani Dječijeg vrtića “Bužim” na poseban način došli čestitati dvadeset i sedmi rođendan grada. Najmlađe Bužimljane koji su došli u pratnji odgajatelja u općinskoj sali sa slatkišima i sokovima su dočekali Općinski načelnik sa saradnicima.

Na ovom veselom prijemu mališani su pripremili   i posebno izneneđenje za Općinskog načelnika i uposlenike uprave sa prigodnom rođendanskom pjesmicom ali  i sa željom da im se izgradi nova zgrada vrtića.

Načelnik općine Bužim Mersudin Nanić zahvalio se najmlađim stanovnicima Bužima na rođendanskim  poklonima i čestitkama, te posebno naglasio:

„Obzirom da tražite novi i ljpši vrtić ja vam danas mogu obećati da smo već pokrenuli određene aktivnosti, od odabira lokacije i izrade idejnog rješenja. Imamo određena obećanja i oko sufinasiranja projekta izgradnje vrtića u Bužimu i ja sam zaista uvjeren da će nova zgrada vrtića biti i izgrađena u narednom periodu na zadovoljstvo  naše djece i njihovih roditelja”.Nakon prijema Općinski načelnik je za djecu iz Dječijeg vrtića “Bužim” pripremio iznenađenje na Trgu Alije Izetbegovića besplanim korištenjem zabavnog parka koji je povodom rođendana grada specijalno postavljem  za naše najmlađe stanovnike. Djeca nisu krila svoje oduševljenje ovim poklonom za Dan općine.Na kraju druženja sa mališanima organizirana je  i posjeta “Muzeju 505-te Viteške brigade”  gdje su naša djeca od kustosa muzeja Demira Odobašića mogla čuti šta to sve muzej čuva i šta sve mogu vidjeti.