Danas je u Maloj sali Centra za kulturu, sport i informisanje održana Javna rasprava o Nacrtu budžeta Općine Bužim za 2018. godinu. Svoje mišljenje i stavove o Nacrtu budžeta Općine Bužim za 2018. godinu imali su priliku dati svi budžetski korisnici i ostali zainteresovani građani.

Podsjećamo, Općinsko vijeće Općine Bužim 29. novembra na svojoj 11. redovnoj sjednici utvrdilo je Nacrt budžeta Općine za 2018. godinu koji iznosi 6.350.358,00KM.

Nakon što su pomenuti materijali usvojeni na Općinskom vijeću, upućeni su u proceduru javne rasprave, a pored zainteresovanih građana, istoj su prisustvovali direktori javnih ustanova, predsjednici klubova u OV, predstavnici boračkih udruženja, sportskih kolektiva, mjesnih zajednica, nevladinih organizacija.

Tokom rasprave upućeno je dosta konstruktivnih prijedloga i sugestija na Nacrt budžeta a kako bi isti u idućoj godini bio od maksimalne koristi svim građanima naše Općine. Na javnoj raspravi o Nacrtu budžeta prisutnima se obratio Općinski načelnik Zikrija Duraković koji je dao pojašnjenja očekivanih i rashoda te odgovore na sva konkretna pitanja.

U daljnjoj proceduri, Općinski načelnik će nakon utvrđenog prijedloga budžeta Općine Buzim za 2018. godinu isti proslijediti Općinskom vijeću na usvajanje, te bi budžet Općine za 2018. trebao biti usvojen do 31.12.2017. godine.

Na FB stanici JU “Centar za kulturu, sport i informisanje” pogledajte u fotogaleriji kako je to sve izgledalo.