U zvaničnoj posjeti Općini Bužim danas je boravio predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović. Prijem je upriličio Općinski načelnik Mersudin Nanić sa saradnicima.
Poslije džuma namaza Općinski načelnik Mersudin Nanić upoznao je Izetbegovića o razvojnim projektima lokalne zajednice koji su realizirani sa višim nivoima vlasti i za koje je dobio značajnu podršku. Zajedno su obišli Trg Alije Izetbegovića, radove na zaobilaznici i Sportsku dvoranu.

Tokom današnje posjete upriličen je i obilazak Turbeta generala Izeta Nanića i pogunulih pripadnika 505.Viteške brigade gdje je položeno cvijeće i proučena fatiha čime je odata dužna počast svima koji su dali svoje živote u odbrani Bosne i Hercegovine tokom agresije od 1992 fo 1995.godine. a načelnik Nanić kratko je ukratko prezentirao i projekat izgradnje Muzeja 505.Viteške brigade na lokaciji Turbeta koji se treba graditi ove godine.

-Zahvaljujem se na ovoj posjeti uvaženom predsjedavajućem Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine gospodinu Bakiru Izetbegoviću, te se nadam da će se realizovati sve aktivnosti koje smo danas dogovorili kada je riječ o projektima sa kojima smo aplicirali prema Vladi Federacije Bosne i Hercegovine i drugim institucijama, isto onako kako su realizirani projekti koji su dogovoreni u prijašnjim posjetama, a koje smo danas zajedno obišli. – kazao je načelnik Mersudin Nanić.