Danas je u Bužimu svečano obilježen  Dan Mješovite srednje škole kojoj je vraćen naziv  “Hasan Musić Musa” . Na dvadeset i petu godišnjicu postojanja ove obrazovne ustanove svečano je otkrivena ploča sa starim-novim nazivom Mješovite srednje škole .  U amfiteatru škole održana je prigodna svečanost, a na samom početku prisutnim gostima obratio se direktor Ibrahim. Ispred općine Bužim  učenicima i nastavnicima ove obrazovne ustanove čestitke je uputio načelnik općine Bužim Zikrija Duraković.

 -“U ratnom vihoru smo imali ljude koji su znali da nam u ratu, a posebno nakon rata, treba srednja škola koja danas slavi dvadeset i pet godina postojanja. Danas moramo odati dužnu počast komandatu Naniću i njegovim saradnicma koji su imali viziju i ideju, koji su planirali za budućnost nas i naše djece. Zbog toga me posebno raduje što je ovoj ustanovi vraćen stari naziv.”-istakao je načelnik općine Bužim u izjavi za medije.

Nakon obraćanja domaćina i gostiju uslijedio je zanimljiv kulturno-zabavni program kojeg su priredili učenici MSŠ“ Hasan Musić Musa“.

Srednja škola u Bužimu osnovana 16. oktobra 1993. godine, u samom jeku rata.  Do izgradnje novog objekta nastava je izvođena u staroj zgradi Osnovne škole „Bužim“. Godine 1995. započela je izgradnja novog objekta srednje škole u kojem je nastava krenula školske 1999/2000. Na prijedlog Ministra obrazovanja nauke, kulture i sporta Federacije Bosne i Hercegovine, Enesa Karića, izgradnju Srednjoškolskog centra finansirao je Visoki saudijski komitet.