Sadik Babur Girgin, ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovini pojestio je danas općinu Bužim. U ime Općinskog načelnika ambasadora R Turske primili su savjetnik načelnika Rijad Nanić, vijećnik u OV Bužim Suvad Veladžić i referent za kulturu Sead Emrić.

Savjetnik načelnika Rijad Nanić poželio je dobrodošlicu ambasadoru Girginu, te ukratko predstavio općinu Bužim. Posebno se zahvalio Turskom narodu na pomoći kod izgradnje Sportske dvorane u Bužimu kao jednom od značajnijih projekata koji je realiziran putem TIKE.
Domaćini su predstavili i nekoliko infrastrukturnih projekata koji se realiziraju na području naše općine kao i projekte koji su planirani tokom ove godine.
Sead Emrić goste iz Turske upoznao je sa bogatom historijom ovog kraja, a posebno sa nacionalnim spomenicima starom drvenom džamijom i Starim gradom Bužim.
Nakon prijema ambasador je izrazio želju da klanja džumu namaz u najstarijoj džamiji na Balkanu. Nakon džume namaza ef. Emin Grošić upoznao je ambasadora Girgina o historiji stare drvene džamije i njenih posebnosti.
Na kraju posjete ambasador R Turske posjetio je Turbe generala Izeta Nanića i svih šehida 505.Viteške brigade gdje je proučio Fatihu.