Primjedbe na Prijedlog Nacrta budžeta Općine Bužim za 2017. godinu imali su priliku dati svi budžetski korisnici i ostali zainteresovani građani na održanoj Javnoj raspravi.

Javna rasprava održana je u Vijećnici Centra za kulturu, sport i informisanje gdje su se odazvali korisnici budžeta općine Bužim direktori javnih ustanova, predsjednici klubova u OV, boračkih udruženja, sportskih kolektiva, mjesnih zajednica, nevladinih organizacija, ali i drugih zainteresovanih građana.

Tokom javne rasprave o nacrtu u prisutnim se obratio Općinski načelnik Zikrija Duraković koji je prisutnima dao pojašnjenja  očekivanih i prihoda i rashoda, koji je kazao:

“Kada su u pitanju grantovi oni su ostali na prošlogodišnjem nivou, kao i sredstava za Centra za socijalni rad tj. za pomoć socijalno ugroženim kategorijama. Povećali smo grant  Koordinaciji boračkih udruženja kojima će on bar malo pomoći u novonastaloj situaciji. Posebno želim naglastiti da očekujemo kvalitetne izvještaje o utrošku namjenskih sredstava svih budžetskih korisnika. Svi oni koji ne dostave kvalitetan izvještaj neće biti u prilici da dobiju nova sredstva.”

Kako nije bilo primjedbi od strane korisnika i pristunih možemo kazati da je budžet po mjeri većine građana i korisnika, i da se je nadati da će Općina Bužim biti među prvima koja je usvojila budžet za 2017. godinu.

 Nacrt budžeta za 2017. godinu Općinski načelnik Općine Bužim će proslijediti vijeću na usvajanje.