Danas je asfaltiran put Bag-Stari grad finasiran sredstvima građana i općine Bužim u vrijednosti od 70.525,00 KM koji spaja dvije mjesne zajednice, MZ Bag i MZ Bužim u dužini od 364 metra. Završetkom ovog putnog pravca nacionalni spomenici, stara drvena džamija i Stari grad, u potpunosti su spojeni asfaltnim putem sa Baga što će svakako poboljšati uslove života svim građanima  ali i olakšati svim posjetiocima nacionalnim spomenicima na Starom gradu. 

-“Izgradnja lokalnih puteva ima veoma značajnu ulogu u poboljšanju saobraćajne komunikacije,  te stvaranju boljih uslova života svih građana općine Bužim Kada udružimo sredstva sa građanima onda imamo  i veće rezultate i dosta brže se gradi. Tako se i u ovom konkretnom primjeru pokazao zajednički interes građana i općine, a sve u cilju stvaranja bolje saobraćajne povezanosti i boljih uslova života stanovnika ali u brojnih turista koji pohode naše nacionalne spoemnike. Zasigurno će ovaj lokalni put imati ključnu ulogu u još boljoj posjećenosti naših dragulja”, kazao je načelnik općine Bužim Mersudin Nanić.

Završetku radova prisustvovali su predsjednik MZ Bag Makić Miralem, predsjedavajući Općinskog vijeća Suvad Šahinović, zamjenik predsjedavajućeg Nermin Porić, vijećnik u OV Bužim i predjednik kluba SDA Suvad Veladžić, te savjetnik načelnika Rijad Nanić.