Načelnik općine Bužim Mersudin Nanić održao je radni sastanak sa direktorom „Elektrodistribucije Bihać“ Almirom Zulićem, a povodom značajnih investicija koje se planiraju realizirati u narednom periodu na području naše općine.

Nakon održanog sastanka, “Elektrodistribucija Bihać” već izvodi radove na rekonstrukciji i modernizaciji niskonaponske mreže u MZ Čava i to od Osnovne škole do Gornje Čave, gdje će se uložiti značajna sredstva i poboljšati snabdijevanje električnom energijom stanovništvo ove mjesne zajednice.

Direktor je istekao da se posebno zahvaljuje Općinskom vijeću na donošenju potrebnih odluka, kao i Općinskom načelniku i Općinskoj upravi na ažurnom rješavanju predmeta eksproprijacije, što je preduslov za investicije.

“U ovoj godini očekujemo značajne investicije i ulaganja Elektrodistribucije u niskonaponsku mrežu na području naše općine. Izgradnjom 110 kV transformatorske stanice kvalitetno je riješeno elektro snabdijevanje za prostor cijele općine, a sada ubrzano radimo na niskonaponskoj mreži i njenoj modernizaciji. Danas sam se u Čavi uvjerio na licu mjesta da se radovi odvijaju planiranom dinamikom, tako da možemo očekivati sanaciju i u drugim Mjesnim zajednicama gdje je niskonaposnka mreža dotrajala“,- izjavio je načelnik općine Mersudin Nanić nakon obilaska radova u Čavi.