Danas su uplaćena sredstva po osnovu Odluke Vlade USK-a u iznosu od 924.500KM na račun općine Bužim za infrastrukturne projekte.
“Kako sam dao obećanje svim Bužimljankama i Bužimljanima da nikad neću blokirati bilo koji projekat koji je u interesu našeg Bužima tako ću zarad naših sugrađana i ove kandidirane projekte u potpunosti podržati i realizirati”-ističe načelnik općine Bužim Mersudin Nanić
Vođen upravo navedenim, 13.10.2020. godine, pred zvanični početak izborne kampanje za lokalne izbore, uputio sam zahtjev za ove projekte i još neke koji nisu bili po mjeri ovih danas pojedinaca koji se fotografišu i koji su nakon kampanje do danas radili sve da sredstva ne budu uplaćena Općini Bužim.
Drago mi je da je prevladao razum i da je dobro napokon pobijedilo. Da bi ova odluka bila ispoštovana pobrinuli su se predsjedavajući Skupštine USK  Razim Halkić, ministar finansija Vedran Prša  i predsjedavajući Općinskog vijeća Bužim Suvad Šahinović koji su mi prije mjesec dali čvrsto obećanje da će sredstva biti uplaćena do današnjeg dana.
Posebna zahvalnost našem Bužimljaninu, kantonalnom zastupniku Zikriji Durakoviću koji nije zaboravio svoju Općinu i svoje sugrađane. Naime, prije godinu dana smo sjeli i usaglašavali projekte za Općinu Bužim. Ukupan iznos koji je usaglašen je 617.000 KM. (odluke u prilogu). Hvala i onim drugim koji nisu uspjeli zaustaviti realizaciju ovih sredstava.
Hvala Premijeru i vama što niste poslušali loše savjete i što ste se izdigli iznad sitnih političkih interesa pojedinaca.
Neka nam Viteški Bužim bude iznad svih politika za dobrobit generacija koje dolaze. Birani smo da radimo za svoju Općinu i njene građane.