Predstavnika grada Biga Ergūna Erkapa Elkasovica primio je danas načelnik općine Bužim Mersudin Nanić sa saradnicima. Prilikom nedavne posjete bratskim gradovima i općinama u R Turskoj dogovorena je ova posjeta koja ima za cilj uspostavljanje ekonomske i kulturne saradnje općine Bužim i grada Bige iz R Turske.

Načelnik Nanić je u uvodnom obraćanju kazao da nakon ovog susreta očekuje konkretnu saradnju sa nekoliko gradova iz Turske, te posebno naglasio:

– “Tri prijateljska grada sa početnim slovom B, Bužim Biga i Bursa će nakon uspostavljanja jače saradnje imati i nešto više zajedničkog. Vjerujem da će i Općinsko vijeće općine Bužim podržati Sporazum o bratimljenju ovih gradova i da ćemo u budućnosti imati još bolju saradnju i povezanost posebno zbog činjenice da se sve više Bošnjaka iz R Turske  žele povezivati sa Bosnom i Hercegovinom i njenim gradovima“.

Ergun Erkan Elkasović je sa ponosom istakao kako su njegovi porijeklom sa ovih prostora i da im danas u dokumentima stoji mjesto rođenja Lubarda. Ergun je svojim domaćinima najavio aktivnosti na bratimljenju i saradnji Bige i Burse sa općinom Bužim, a ovu ideju je rado prihvatio načelnik Nanić.

Delegacija općine Bužim sa gostom iz Turske je posjetila Turbe Generala Izeta Nanića gdje je položila cvijeće i proučila fatihu, a nakon toga je upriličen obilazak privrednika i poljoprivrednika sa područja općine Bužim kako bi se prezentirali potencijali naše lokalne zajednice.