Nakon što je Elaborat o geotehničkim i geomehaničkim ispitivanjima sa zaključkom, dostavljen Ministarstvu i Vladi USK-a, načelnik općine Bužim i predsjedavajući Općinskog vijeća, održali su radni sastanak sa Ministrom obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK-a kako bi se otkočili procesi oko izgradnje Muzeja grada.

Tim povodom ministar Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Almin Hopovac boravio je u službenoj posjeti općini Bužim, a sastao se sa načelnikom općine Mersudinom Nanićem, predsjedavajućim Općinskog vijeća Suvadom Šahinovićem, zamjenikom predsjedavajućeg Nerminom Porićem i direktorom Osnovne škole Bužim Adnanom Nuhićem. Ministar Hopovac je sa domaćinima obišao objekat stare Osnovne škole da se uvjeri u stanje objekta, obzirom da je općina Bužim ministarstvu obrazovanja dostavila eleborat o geomahaničkom i geotehničkom ispitivanju stabilnosti zemljišta i samog objekta. Ministar se uvjerio u stvarno stanje na terenu i obećao da će Ministarsvo uraditi sve što bude u mogućnosti a sve na osnovu dostavljenog elaborata predložiti i mjere koje će trebati uraditi.

-„Potres koji je pogodio R Hrvatsku krajem prošle godine ostavio je značajan trag i na jednom dijelu starih objekata na području općine Bužim. Tako je i stara zgrada stare Osnovne škole Bužim doživjela znatna oštećenja pa je planirana sanacija ove zgrade dovedena u pitanje. Mi nećemo stati sa projektom izgradnje Muzeja grada i već poduzimamo konkretne aktivnosti u iznalaženju adekvatnog rješenja“,-istako je načelnik općine Bužim Mersudin Nanić.