U kabinetu Općinskog načelnika općine Bužim Mersudina Nanića potpisan je Ugovor o upravljanju i korištenju, održavanju i upotrebi objekta “Sportska dvorana Bužim”

Ugovor su potpisali načelnik općine Bužim Mersudin Nanić i v.d. direktor JU “Centar za kulturu, sport i informisanje” Bužim Vahidin Veladžić.

Potpisivanjem ovog ugovora stvoreni su preduvjeti za bolje funkcionisanje Sportske dvorane Bužim. Naime, kao što je poznato dvorana već nekoliko mjeseci funkcioniše na način da se o njoj brine Sportski savez Općine Bužim, ali u formalno pravnom smislu riječi ona nije “otvorena” i niko nije odgovoran za nastanak bilo kakve štete na objektu ili opremi. MSŠ “Hasan Musić” Bužim takođe koristi dvoranu, ali ni za te namjene nije imala s kim potpisati ugovor kojim se definišu prava i obaveze.

S tim u vezi, kako bi mogla sprovesti navedeni ugovor JU “Centar za kulturu, sport i informisanje” Bužim je raspisala javni oglas o prijemu dvojice radnika za ove potrebe.

“Dakle nije riječ o političkom upošljavanju nego prijekoj potrebi, i biće izabrani radnici koji budu imali najbolje uvjete shodno zakonskim propisima, Pravilima i Pravilnicima JU “Centar za kulturu, sport i informisanje” Bužim.” navodi v.d. direktor.

Podsjećanja radi i Općinsko vijeće općine Bužim je donijelo Odluku krajem 2018. godine o davanju na upravljanje i korištenje objekta “Sportska dvorana Bužim” Javnoj ustanovi  “Centar za kulturu, sport i informisanje” Bužim.

Izvor i foto : ckbuzim.ba