U organizaciji Udruženja „Nanićevi Bužimljani“ i uz pomoć Muzeja 5.Korpusa kojeg je osnovao r. Mehrudin Dedić, u Bužimu će se 11.jula 2019.godine održati  „Performans 8.372“ ispred Centra za kulturu sport i informisanje u vremenu od 08,00 do 16,00 sati.
Podršku ovom projektu pružio je i općinski načelnik Mersudin Nanić koji je danas u svom kabinetu primio predstavnike Udruženja „Nanićevi Bužimljani“ i tom prilikom posebno  istakao:
-„Narod Bužima je, a zahvaljujući otporu hrabrih bužimskih vitezova, patriota i boraca uspio sačuvati i odbraniti svoje domove i teritoriju. Danas znamo da nam se spremao  isti ili sličan scenarij kao u Srebrenici, te  je to jedan od glavnih razloga zbog čega Krajišnici i Bužimljani toliko suosjećaju sa Srebreničanima i žele da s njima podijele bol koju osjećaju. I ovaj performans koji  će se održati u Bužimu je svakako dobra prilika da svi zajedno odamo dužnu počast svim žrtvama genocida koji se dogodio jula 1995.godine u Srebrenici.“
Iz Udruženja „Nanićevi Bužimljani“ pozivaju sve sugrađane da 11.jula posjete ovaj performans i tako odaju počast nevino stradalim stanovnicima Srebrenice.