Akcija čišćenja “Let's Do It – očistimo zemlju za 1 dan” biće organizovana ove godine  na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine. Plan je da u više od 110 općina 50.000 volontera prikupe 1 000 tona otpada. Među općinama učesnicama ove akcije je i naša općina Bužim koja će organizirati akciju sa javnim ustanovama, poduzećima i školama.

Tim povodom dana 18.09.2019. godine u sali općine Bužim sa početkom u 0900 sati održan je pripremni sastanak sa direktorima javnih ustanova, javnih preduzeća, ovlaštenim predstavnicima Policijske stanice Bužim u vezi realizacije projekta, na kojem su dogovoreni konkretni koraci čišćenja.

Bužimljani će se pridružiti najvećoj globalnoj ekološkoj akciji posvećenoj čišćenju zelenih površina i ilegalnih deponija smeća, i podići će svoj glas za ljepšu, čistiju i bolju Općinu.

Tog dana ćemo vidjeti ono što Bužim treba i može da bude  u kojem će svi građani raditi za dobrobit društvene zajednice. S toga pozivamo i TEBE da u subotu 21. septembra 2019. godine u 1000 sati budeš dio najveće volonterske akcije. Okupljanje je planirano ispred Mješovite srednje  i Osnovnih škola.

Organizator akcije čišćenja je Općina Bužim na čelu sa Općinskim načelnikom gospodinom Mersudinom Nanićem, koji je zajedno sa Ministarstvom za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Bihać obezbjedio vreće, rukavice i osvježenja za sve volontere.

Ova akcija se svrstava među najveće  volonterske akcije na teritoriji BiH posvećena prvenstveno čišćenju ilegalnih deponija otpada u jednom danu, ali i čišćenju zelenih površina i drugih prirodnih vrijednosti, odnosno zaštićenih područja.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti za učešće u gore navedenoj akciji putem svojih škola ili ustanova u kojima rade, prikupljeni otpad će istog dana radnici JKP ,,KOMB” d.o.o. Bužim pokupiti i odvesti na deponiju.

U očekivanju da i VI  budete dio volonterskog tima na dan akcije, unaprijed Vam se zahvaljujemo.

 

Koordinatori

Amel Nanić

Jusuf Dedić