U Bužimu je danas organizirana svečanost dodjele diploma i zahvalnica maturantima MSŠ “Bužim.”  Jednoobrazno obučena i najbrojnija generacija maturanata u poslijeratnom periodu prodefilirala je Bužimom, a povorku su završili ispred JU” Centra za kulturu, sport i informisanje”gdje je u Velikoj sali upriličena svečana dodjela diploma i zahvalnica najboljim i najzaslužnijim učenicima.

U svom obraćanju Općinski načelnik Agan Bunić čestitao je maturantima i poželio im sreću u daljem životu, uz poruku da bez obzira kojim se poslom bavili da ga rade savjesno, kvalitetno i odgovorno.

Direktor MSŠ “Bužim” Zlatan Topić, u svome obraćanju je poručio maturantima da su im vrata MSŠ “Bužim” uvijek otvorena, bilo da traže ili pružaju pomoć ovoj Ustanovi. Na svečanosti su dodijeljene diplome i zahvalnice odličnim učenicima, a dodijeljena je i nagrada učenici generacije trogodišnje škole Amini Krupić.

Pokrovitelji ovogodišnjeg defilea i svečane dodjele diploma su bili Općinski načelnik Agan Bunić, Centar za kulturu, sport i informisanje općine Bužim i UR „Urban“ iz Bužima
U prilogu su kadrovi i izjave načelnika općine Agana Bunića, direktora MSŠ Bužim Zlatana Topića, učenice Džane Kedić , te učenika Ramiza Sijamhodžića.

Više slika pogledajte na JU”Centar za kulturu, sport i informisanje”