Općinski načelnik Zikrija Duraković  upriličio je prijem za rukovodstvo i igrače OK “Bužim” koji su ovogodišnji domaćini završnog Federalnog turnira za kadete.

Naime, kadeti OK Bužima su se plasirali među četiri najbolje ekipe u FBiH i samim tim dobili priliku da se kandiduju za domaćinstvo. Kako u Bužimu još traje izgradnja dvorane a fiskulturna sala OŠ “Bužim” ne zadovoljava standarde, turnir će se igrati u sportskoj dvorani u Cazinu.

“Moj odnos prema svima koji su uspješni i koji našu Općinu predstavljaju u najboljem svijetlu je jednak, i uvijek ćemo dati svoj maksimum i podršku u okviru svojih mogućnosti. Želim vam puno sreće i uspjeha da budete domaćini za poželjeti, onako kako mi to Bužimljani znamo biti, bez obzira što zbog tehničkih razloga nećete biti u svojoj Općini. Iskreno se nadam i učinit ćemo sve da svima vama obezbijedimo uvjete dostojne za rad, a završetak naše dvorane bi to sigurno omogućio” kazao je Općinski načelnik Zikrija Duraković.

Turnir će se održati 6. i 7. maja, a učesnici turnira pored OK Buzima su ekipe OK “Kakanj 78”, HOK “Domaljevac” i OK “Olovo”. 

“Ove godine obilježili smo deset godina postojanja i nakon svih odigranih i organiziranih turnira, završnica u kojima smo učestvovali, osjetili smo da možemo biti organizatori završnice Federalnog takmičenja. Odlučili smo se ove godine prihvatiti ovaj izazov jer imamo kvalitetnu ekipu od koje očekujemo zapažen rezultat. Ostaje žal što nismo u svojoj Općini domaćini ali se iskreno nadam da će ako Bog da od iduće godina biti prilika da i to doživimo” kazao je Aladin Ičanović predsjednik OK Bužim. 

 “Po prvi put smo domaćini organizacije završnice Federalnog prvenstva što je velika čast ali i odgovornost za nas kao klub, jer želimo ostaviti dobar dojam kao domaćini ali i ostvariti što bolji rezultat. Ekipa je spremna i naporno radimo da ostvarimo naš cilj”  kazao je Sulejman Mulalić trener u OK Bužim.

Pored kadeta OK Bužima i pioniri OK Bužima su se plasirali na završni turnir među četiri najbolje ekipe u FBiH, oni svoj turnir igraju idući vikend u Brčkom.

FOTO