Ovogodišnje obilježavanje 22. aprila Dana Planete Zemlje ostat će duboko upamćen kod svih Bužimljanki i Bužimljana. Kako smo već ranije pisali nizom aktivnosti i volonterskih akcija poput čišćenja Starog grada i akcije Let's do it obilježen je ovaj dan.obiljeđen je ovaj dan. Da bi se upotpunio ovaj dan potrudili su se iz Udruženja mladih Bužim koji su za ovaj dan upriličili svečano otvorenje eko parka “Borići“ ili kako su ga oni nazvali UMB Park.

“Zahvaljujući entuzijazmu mladih ljudi iz Udruženja Mladih Bužim koji su uz pomoć Općine odradili odličan posao, danas smo se okupili da u okviru obilježavanja Dana Planete Zemlje upriličimo, odnosno, stavimo u funkciju uređeni park “Borići”. Dobili smo jednu prelijepu lokaciju u samom centru grada za sve one građane koji vole prirodu. Cilj nam je u narednom periodu urediti još ovakvih lokacija u užem i širem dijelu naše Općine“ kazao je Općinski načelnik Zikrija Duraković

 Koordinator projekta ispred UMB Jasmina Krupić  u svome obaćanju je kazala:

“Prošle godine u mjesecu maju učestvovali smo na obuci za omladinske lidere, i u sklopu iste od strane Instituta za razvoj mladih KULT raspisan je interni poziv za lokalne građanske inicijative, aplicirali smo na taj poziv i dobili grant sredstva za uređenje ovog parka. Ovim putem želim da se zahvalim Institutu za razvoj mladih KULT, kao i općini Bužim koja nam je izašla u susret u vezi svih ovih aktivnosti“.

Svečano presjecanje vrpce upriličili su Općinski načelnik Zikrija Duraković i članovi UMB. Nakon presjecanja vrpce prisutni su prošetali uređenim stazama, a nakon toga je uz muziku, roštilj te radionicu nastavljeno druženje do kasnih večernjih sati.

FOTO

Više slika pogledajte na fb profilu JU “Centar za kulturu, sport i informisanje”