Korijeni učenja su gorki, ali njegovi plodovi  slatki. Učenici MSŠ “Bužim”  znaju da je put do uspjeha trnovit . To je također lekcija o odgoju koju mogu naučiti sa obrazovanjem jer se ne uči samo za školu nego i za život.  Već danas su svjedočili  svom uspjehu, a on je dokaz da su sposobni za nove pobjede i životne izazove koji će biti pred njima.

Tako je danas u amfiteatru MSŠ “Bužim” održana svečanost dodjele diploma maturantima MSŠ “Bužim” za školsku 2016/2017 godinu. Tim povodom svečanost je uveličao i Općinski načelnik Zikrija Duraković i direktor Centra za kulturu, sport i informisanje Mersudin Nanić.

Kao domaćin na samom početku prisutnim se obratio direktor MSŠ “Bužim” prof. Mehmed Talić koji je kazao:

“Danas  smo  se  okupili  kako  bi  uručili  diplome  našim  maturantima  koje  su svojim  zalaganjem  i  trudom  zaslužili  u  protekle  tri  ili  četiri  godine,  te  uručili  priznanje  najboljima  među  njima.  Svima  nam  je  važan  ovoj  trenutak, vama  dragi  maturanti  što  ste  okončali  srednjoškolsko  obrazovanje  i  tako  ispunili  najvažniji  zadatak  u  ovom  dijelu  vašeg  životnog  puta, a  nama  što  smo  sa  uspjehom  izveli  još  jednu  generaciju  maturanata  u  ovoj  školi.  Kojim  god  putem  krenuli  trudite  se  da  budete  najbolji  u  onome  što  radite. Imajte  na  umu  da  svaki  vaš  novi  uspjeh  pored  vas  samih  afirmiše  i  školu  i  sredinu  iz  koje  dolazite. U  svoje  lično  ime, u  ime  svojih  kolega  profesora  i  ostalih  uposlenika  ove škole  želim  puno  uspjeha, zdravlja  i  sreće  u  daljem  životu”.

U svom obraćanju Općinski načelnik Zikrija Duraković čestitao je maturantima i poželio im sreću u daljem životu, uz poruku da bez obzira kojim se poslom bavili da ga rade savjesno, kvalitetno i odgovorno, te da nikad ne zaborave svoju sredinu iz koje dolaze. Posebne čestitke uputio je profesorima uz poruku da uvijek budu svjesni da rade najodgovorniji posao jer kako je kazao: “ Ne učite ih samo znanju, nego ih i odgajate i usmjeravate za dalji život”.

Među maturantima postoje i oni učenici koji svojim trudom, predanošću i odgojem posebno se izdvoje. Biti  prvi i najbolji u nekoj oblasti za svaku je pohvalu. Ovakvi učenici su naša svijetla budućnost i zaslužuju našu pažnju. Svake godine izabire se učenik generacije a ove 2016/2017 godine titulu učenika generacije ponijela je učenica IV1 Veladžić Hana.

Trogodišnje, stručne škole  također imaju najboljeg učenika, a ove godine za stručne škole titulu najboljeg učenika ponijela je učenica Almina Kišmetović iz III razreda Trgovačke škole.

Ovom prilikom čestitamo maturantima na ostvarenom uspjehu, kao i njihovim profesorima i roditeljima.

FOTO

Više slika pogledajte na JU”Centar za kulturu, sport i informisanje”